Slavenā torte “Senators” – recepte gardai kūkai ar kraukšķīgu bezē

Kūka “Senators” ir pazīstama arī ar citiem nosaukumiem, piemēram, “Kronis”, un tā ir īsts sapnis visiem bezē cienītājiem.

Ja jūs zināt, kā pareizi saputot bezē baltumus, un zināt, kādā temperatūrā to cept, jums nebūs grūtību pagatavot kūku. Ar recepti dalījās Eristavi ģimenes tīmekļa vietnē.

Sastāvdaļas

4 olu baltumi

1 glāze cukura

1 ēdamkarote vaniļas cukura

150 g valriekstu

Sastāvdaļas krēmam

1 kārba iebiezināta piena

250 g sviesta

1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

Bļodiņu, kurā tiks saputoti baltumi, un miksera putotāju noslaukiet ar etiķī samērcētu papīra dvieli. Ievietojiet baltumus bļodā un sāciet kult ar vidēju ātrumu. Kad bļodā izveidojas putas, palieliniet miksera ātrumu un plānā strūklā ieberiet cukuru – parasto un vaniļas cukuru. Samaisiet, līdz putas kļūst gaisīgas un vairs nenokrīt no karotes.

Divas cepšanas paplātes izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas maisiņu vai divām tējkarotītēm uz cepamajām paplātēm ar zināmu attālumu vienu no otra izlieciet bezē aplīšus 3 cm diametrā. Ielieciet cepeškrāsnī, iestatiet temperatūru uz 100 °C un cepiet bezē aplīšus, līdz tie ir gaiši un pilnīgi sausi. Tas aizņems vismaz 1,5 stundas. Bet pārliecinieties, ka tās nav sākušas tumšot. Atdzesējiet bezē.

Krēma pagatavošanai istabas temperatūras sviestu saputojiet ar vaniļas cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs. Turpinot putot, pakāpeniski ielej kondensēto pienu. Un sasmalciniet riekstus.

Ņem apaļu formu, kuras diametrs ir 22-24 cm. Pārklājiet ar plēvi, lai malas karājas uz leju. Ar otu izsmērē nedaudz krēma uz dibena un uzmanīgi uzklāj bezē kārtu. Uzsmērē pusi krēma, pārklāj ar bezē kārtu, uzsmērē atlikušo krēmu, pārkaisa ar riekstiem un pārkaisa bezē virsū kūkai.

Ietiniet plēvē un ielieciet Senatora kūku ledusskapī vismaz uz 2 stundām vai labāk uz nakti. Pirms pasniegšanas 15 minūtes pirms pasniegšanas kūku izņemiet un uzmanīgi pārlieciet uz šķīvja.

 

Leave a Comment